Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ: Σε δέκα μέρες τέλος ο Γκρούεφσκι







Ο Βούλγαρος  ‘αναλυτής’  για την κρίση στο Κουμάνοβο


Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Μάιος 12, 2015.

Ο Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ (Божидар Димитров), , Βούλγαρος ιστορικός με ειδίκευση στις μεσαιωνικές μελέτες, ο οποίος- συχνά πυκνά- παρουσιάζεται και ως «πολιτικός αναλυτής», αν και, αυτό δεν είναι το πεδίο στο οποίο έχει σπουδάσει, προέβλεψε ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι θα πέσει από την κυβέρνηση, σε όχι περισσότερες από δέκα ημέρες.





Ο Ντιμιτρόφ είναι γνωστός ως ‘θεατρική προσωπικότητα’, καθώς  περιπλέκει τα πολιτικά και τα ιστοριογραφικά δεδομένα.


Το επιχείρημά του είναι ότι η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας,  έχει δημιουργηθεί τεχνικά ως χώρα  (όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία και η πρώην  Σοβιετική Ένωση).


Τάσσεται υπέρ της παρέμβασης  των δυτικών δυνάμεων, με στόχο να φέρουν βλάβη στο κράτος του Γκρούεφσκι (μια δράση που ο Ντιμιτρόφ παρομοιάζει με την Ουκρανία,  σε σχέση με τους Βουλγάρους των Σκοπίων, ενώ κατηγόρησε  τον Γκρούεφσκι ότι δημιουργεί  μια χώρα στυλ Βόρειας Κορέας).

Η πτώση του Γκρούεφσκι, όπως υποστηρίζει το Ντιμιτρόφ, θα προκληθεί μέσα από μια ποικιλία μεθόδων από τους κύριους διεθνείς παράγοντες.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr