Ο Μασούντ Μπαρζανί στην Ουγγαρία για υποστήριξη των Πεσμεργκά




Μάιος 12, 2015.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του  στις ΗΠΑ, Ο πρόεδρος της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ,  Μασούντ Μπαρζανί, μετέβη στην Ουγγαρία, για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να προωθήσει τις διπλωματικές σχέσεις.


Ο προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της περιφέρειας Κουρδιστάν, Φαλάχ Μουσταφά, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαρζανί  θα επισκεφθεί την Ουγγαρία την Κυριακή 10 Μαΐου και θα παραμείνει εκεί επί διήμερο (μέχρι σήμερα) για να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και την υποστήριξη προς τους πεσμεργκά.

Ο Μπαρζανί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν τη Δευτέρα και μίλησαν για θέματα πολιτικής και ασφάλειας στο Ιράκ και το Κουρδιστάν.

Στις συζητήσεις, κύριο θέμα αποτέλεσαν  η στρατιωτική υποστήριξη των Ούγγρων στην περιοχή του Κουρδιστάν και η Ουγγαρία προθυμοποιήθηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια του Κουρδιστά στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ αποστέλλοντας στρατιωτικούς συμβούλους.

Κύριο μέλημα της κουρδικής διοίκησης  είναι η οργάνωση των πεσμεργκά,  για την αναμενόμενη πολεμική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr