Ρωσία: Η Γαλλία δεν μπορεί να πουλήσει ή να χρησιμοποιήσει τα ‘Μιστράλ’






Μάιος 10, 2015.

Η Γαλλία δεν μπορεί να λάβει απόφαση για πώληση του ελικοπτεροφόρου ‘Μιστράλ’ σε κανέναν, χωρίς την συγκατάθεση   από τη Ρωσία, δεδομένου ότι  έχει  ρωσικά πιστοποιητικά που ήταν και τελικός χρήστης.


Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ραγκόζιν, όπως σημειώνει το ρωσικό ‘Λέντα’.

«Οι προδιαγραφές  είναι δικές μας, εμείς το έχουμε μελετήσει και έχουμε  την πιστοποίηση για τον τελικό χρήστη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.
«Χωρίς την άδειά μας δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Τα ελικοπτεροφόρα  έχουν προσαρμοσθεί για εμάς».

Επιπλέον, η Γαλλία δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το «Μιστράλ» για δικούς της σκοπούς, αφού η κατασκευή του έγινε προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και θα προσθέσει,  «όχι μόνο είναι προσαρμοσμένη  αλλά εμπεριέχει το ρωσικό σύστημα στη λειτουργία του, όπως αυτό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν», είπε ο Ραγκόζιν.

Στις 6 Μαΐου η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επικαλούμενη πηγή από στρατιωτικούς κύκλους, είχε γράψει ότι οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της καταστροφής των δύο ελικοπτεροφόρων τύπου ‘Μιστράλ’ που χτίστηκαν σε γαλλικό ναυπηγείο για τη Ρωσία.

«Η θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ή να διατεθεί ή να βυθιστεί στην ανοικτή θάλασσα», είχε γράψει η εφημερίδα.

Η τροποποίηση των πλοίων για την ένταξή τους στο Γαλλικό Ναυτικό, υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται από τους ειδικούς απίθανο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr