Μίλοραντ Ντόντικ: Έγινε ανορθόδοξη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας




«Ντόντικ: Τα γεγονότα στην πΓΔΜ έγιναν λόγω ανολοκλήρωτης διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας»

Μάιος 11, 2015.

Μπάνια Λούκα.

Ο πρόεδρος της «Σερβικής Δημοκρατίας» στη Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ, εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια, είναι αποτέλεσμα της ανολοκλήρωτης διαδικασίας διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.


«Ορισμένοι λένε ότι το αλβανικό ζήτημα έληξε με τη διαμόρφωση του λεγόμενου  ανεξάρτητου κράτους του Κοσσυφοπεδίου, αλλά είναι προφανές ότι έχει γίνει εξαγωγέας τρομοκρατίας στα Σκόπια», δήλωσε ο πρόεδρος της ‘Σερβικής’ στους δημοσιογράφους στη Μπάνια Λούκα.

Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία από το Κοσσυφοπέδιο και ότι  στην εν λόγω χώρα η πολιτική που ασκείται έχει συνέπεια στην τρομοκρατία, όπως επισημαίνει το Tanjug επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα.

Ο πρόεδρος της ‘Σερβικής Δημοκρατίας’ στην Βοσνία,  δεν πιστεύει ότι η τρομοκρατία που ασκήθηκε στα Σκόπια θα επεκταθεί σε σερβικό έδαφος ή στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Είπε επίσης, ότι η ‘Σερβική Δημοκρατία’ παραμένει προσηλωμένη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αλλά συγχρόνως στον αγώνα για ελευθερία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Σέρβοι στη Βοσνία είναι μέρος του αντιτρομοκρατικού συνασπισμού.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr