Η Ελλάδα επιβεβαίωσε στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον για το ρωσικό αγωγό




Μάιος 8, 2015.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική και να δημιουργήσει στο έδαφος της προέκταση της ‘τουρκικής ροής’ την ‘ελληνική ροή’.


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντησή του με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για διεθνή ενεργειακά θέματα, Amos Hokstayn, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

Η επίσκεψη του Hokstayn στην Ελλάδα είχε ως στόχο να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τα σχέδια των τοπικών αρχών να συνεχίσουν  με τον ‘ελληνικό αγωγό’ τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

«Ήμασταν σε θέση να έχουμε μια σημαντική και ειλικρινή συζήτηση. Είπα του Hokstayn τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τα θέματα της ενέργειας στην περιοχή μας και στην Ευρώπη», είπε ο Λαφαζάνης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στηρίζουμε τη κατασκευή  του αγωγού  φυσικού αερίου που θα προμηθεύει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην επικράτειά μας. Και θα στηρίξουμε το έργο αυτό, διότι θεωρείται χρήσιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα. 

Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο για τον ελληνικό λαό και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τη  συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και την Ευρώπη», δήλωσε ο Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή και να διεξαγάγει ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική.
Ο υπουργός αρνήθηκε να προσδιορίσει εναλλακτικές προτάσεις από την αμερικανική πλευρά.


Fokus
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr