Λιβύη: «Ανάποδα η προπέλα» σε πέντε πλοία που μετέφεραν μετανάστες





Μάιος 3, 2015.

Η ακτοφυλακή σταμάτησε στη Λιβύη, την Κυριακή, πέντε σκάφη με συνολικα 500 παράνομους μετανάστες, που είχαν πορεία προς τις ευρωπαϊκές ακτές και τα ανάγκασε να γυρίσουν πίσω στη Λιβύη, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα.


Ο αξιωματικός της ακτοφυλακής , Ρέζα  Ίσα δήλωσε το γαλλικό πρακτορείο ότι «μόλις λάβαμε σήμα ότι ξεκίνησαν 5 σκάφη με μετανάστες , σπεύσαμε να τα προλάβουμε».

Πρόσθεσε ότι τα πέντε σκάφη  κατασχέθηκαν και οι περίπου 500 μετανάστες που κατάγονται από διάφορα μέρη της Αφρικής, οδηγήθηκαν στην Μιστράτα, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Ο Ίσα είπε ότι τα σκάφη κατασχέθηκαν καθώς είχαν ανοιχτεί στα οκτώ μίλια από τις ακτές  της Λιβύης και είχαν πορεία προς τις ευρωπαϊκές ακτές.

Εξάλλου, την Κυριακή, η ιταλική ακτοφυλακή – συνεχίζει το αραβικό δημοσίευμα- ανακοίνωσε ότι  έχει διασώσει  το Σάββατο, περίπου  3690 μετανάστες, ενώ άλλες επιχειρήσεις είναι εξέλιξη από το πρωί.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Κατά των Βασανιστηρίων, αποκάλυψε ότι οι Λίβυοι ένοπλοι πολιτοφύλακες έχουν κλείσει  τους παράνομους μετανάστες σε κλουβιά ζωολογικού κήπου στην πρωτεύουσα , Τρίπολη,  και οι συνθήκες καθορίζονται ως ‘άθλιες’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr