Τουρκία: Οι Κούρδοι ζητούν να ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα στις κουρδικές περιοχές




Μάιος 31, 2015.

Οι Κούρδοι άρχισαν μια εκστρατεία για την υποστήριξη του φιλοκουρδικού  «Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών»- HDP στην Τουρκία, ζητώντας να λειτουργήσουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές τα εκλογικά κέντρα στις κουρδικές περιοχές.


Ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα των Κούρδων, μίλησαν στην «Αλ Σουμάρια Νιουζ», στην οποία τόνισαν ότι οργανώνουν μια εκστρατεία για την υποστήριξη του HDP και ζητούν το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων στις περιοχές όπου ζουν αποκλειστικά Κούρδοι, αφού οι τουρκικές αρχές αρνούνται θα τοποθετήσουν κάλπες.

Εκπρόσωπος των ακτιβιστών, η Σερβάνι Σίρο, δήλωσε ότι «ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να ανοίξει τα εκλογικά κέντρα στις κουρδικές περιοχές» και πρόσθεσε ότι «η τουρκική κυβέρνηση αρνείται να τα ανοίξει υπό το πρόσχημα της ασταθούς κατάστασης της ασφάλειας».

Η ίδια, τόνισε ότι «τα επιχειρήματα της τουρκικής κυβέρνησης  δεν ευσταθούν και με τον τρόπο αυτό απομονώνει από την εκλογική διαδικασία πάνω από 100 χιλιάδες ψηφοφόρους που έχουν την τουρκική υπηκοότητα».

«Η Τουρκία έχει μια σειρά από στρατόπεδα στην περιοχή και μπορεί να προστατεύσει τα εκλογικά κέντρα, εάν υπάρχει αμφιβολία για την αστάθεια και την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή», είπε η επικεφαλής των ακτιβιστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρακινής hath al youm’ στην αγγλική γλώσσα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr