Η Ρωσία δημιουργεί νέα Διοίκηση Αερομεταφερόμενης Δράσης




Μάιος 31, 2015.

Στις δύο κύριες λειτουργίες της Αερομεταφερόμενης Δράσης, μπορεί να προστεθεί και μία ακόμη, με ένα ξεχωριστό είδος στρατευμάτων που θα έχει  δική της Ανώτατη Διοίκηση, σημειώνει η «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα».


Ο επικεφαλής των δυνάμεων των αλεξιπτωτιστών στη χώρα, Βλαντίμιρ Σαμάνοφ, δήλωσε ότι οι μονάδες και οι σχηματισμοί του αερομεταφερόμενου πεζικού έχουν προγραμματίσει να δημιουργήσουν μια δύναμη ταχείας αντίδρασης.


Ο στρατηγός είπε ότι η νέα δομή του στρατού θα είναι σε θέση να εκτελεί καθήκοντα  με ή χωρίς πρόσθετες δυνάμεις και θα αποτελεί μέρος των χερσαίων δυνάμεων  σε ορισμένες περιοχές.

«Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε να αυξηθεί το προσωπικό κάθε αερομεταφερόμενης και εναέριας επιθετικής μονάδας και τη διαίρεσή της σε τρία συντάγματα», δήλωσε ο Σαμάνοφ στο ραδιόφωνο ‘Ρωσική Υπηρεσία Ειδήσεων’ [«Русская служба новостей»].


Επιπλέον, οι αερομεταφερόμενες μονάδες πυρός, θα ενισχυθούν με ξεχωριστά τάγματα αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα με τον Σαμάνοφ, αυτό θα επιλύσει μια σειρά προβλημάτων και θα ενισχύσουν το αερομεταφερόμενο πεζικό να αντιμετωπίσει άμεσα τον εχθρό.

«Επιπρόσθετα, έχουμε προβεί  σε μια σειρά δραστηριοτήτων που μας έχει επιτρέψει τη διεύρυνση λήψης μυστικών πληροφοριών».

Σύμφωνα με το Ρώσο στρατηγό, τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα θα έχουν τη δυνατότητα να δράσουν  οπουδήποτε στον κόσμο και χωρίς ‘ειδική διεργασία’.


Για να επιτευχθεί αυτό, η Αερομεταφερόμενη Διοίκηση χρειάζεται ενδεχομένως να ξεπεράσει το πρόβλημα των οχημάτων. Για το σκοπό αυτόν προτείνει την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα τροποποιήσει το αεροσκάφος IL-76 στην έκδοση του IL-76MF [Ил-76МФ].


Ο Σαμάνοφ επισήμανε ότι η τροποποίηση των αεροσκαφών αυτών θα γίνει στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης ατράκτου, που θα επιτρέψει μεγαλύτερη μεταφορά στρατευμάτων και εξαρτημάτων, σε διηπειρωτικές διαδρομές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr