Η Τουρκία παραχωρεί στέγη και εργασία σε τουρκόφωνους της Ουκρανίας




Μάιος 21, 2015.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το 2015 προτίθεται να δεχθεί 677 οικογένειες τουρκόφωνων Μεσχέτ, που εγκατέλειψαν τις ζώνες των ένοπλων συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και ζουν τώρα ως μετανάστες στο δυτικό μέρος της χώρας.


Οι τουρκόφωνοι Μεσχέτ ή Αχάλτσιχε Τούρκοι, ζούσαν παλαιότερα στην περιοχή Μεσχέτ της Γεωργίας (Месхет- στα ρωσικά αναφέρονται ως турки-месхетинцы), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και είναι πιστοί Σουνίτες Μουσουλμάνοι.

Είχαν απελαθεί και είχαν διασπαρθεί σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση, σημειώνει η «Black Sea News».

Η επιλογή εκείνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία βασίζεται τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Το 2015 η Τουρκία θα υποδεχθεί 677 οικογένειες από την περιοχή του πολέμου και θα τους παραχωρήσει στέγη και εργασία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται σχετική αναφορά της «Επίσημης Εφημερίδας» του τουρκικού Κοινοβουλίου που εκδόθηκε στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το «Νόμο Περί Εγκατάστασης Προσφύγων», οι Μεσχέτ είναι άνθρωποι τουρκικής ιθαγένειας και πολιτισμού και έρχονται από το εξωτερικό και στους οποίους διατίθεται κατοικία και ευκολίες για τη μετακίνησή τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr