Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της, στην Κριμαία λόγω δραστηριότητας του ΝΑΤΟ




Μάιος 15, 2015.

Η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνάμεις  της,  στην Κριμαία, μετά από την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ να αυξήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Ευρώπη.


Τη δήλωση αυτή έκανε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, πρέσβης Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Όσον αφορά την ποιότητα της παρουσίας μας, τίποτε δεν έχει αλλάξει, αλλά εν μέρει, φυσικά, θα ενισχύσουμε την ομάδα μας στην Κριμαία, μετά  την παραδοχή ότι το ΝΑΤΟ θα αυξήσει την δραστηριότητά του, με δυνάμεις οι οποίες τοποθετούνται  στην περιοχή των συνόρων μας», φέρεται να είπε, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε  ότι  η ενίσχυση συνδέεται, επίσης,  με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν μπορούσε να το κάνει στο παρελθόν, επειδή «η ουκρανική πλευρά εμπόδιζε έντονα αυτήν την ενέργεια».
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι ο αριθμός των ασκήσεων  στα ανατολικά σύνορα θα αυξηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πολιτικές σχέσεις της συμμαχίας με τη Ρωσία παραμένουν ανοιχτές, αλλά η πρακτική συνεργασία ανεστάλη λόγω των ενεργειών της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, όπως σημειώνει το mignews.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr