Έντονη ανησυχία Ρωσίας για Σκόπια






Ο Λαβρόφ πρότεινε την αποστολή του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης


Μάιος 19, 2015.

Λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία –FYROM, η Ρωσία πρότεινε την αποστολή  του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Torborn Jagland, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εκτίμησε ότι η επίσκεψη αυτή είναι απαραίτητη.


 «Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες εντάσεις στα Σκόπια, η ρωσική πλευρά πρότεινε την αποστολή του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Υπουργών στις Βρυξέλλες.
 
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη συνάντηση, είχε συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Τανγιούγκ ο Λαβρόφ σε ομιλία του αξιολόγησε ως πολύ σημαντική την επίσκεψη του Jagland (φωτό) στα Σκόπια.

«Στο πλαίσιο των εμφανών περιφερειακών διαστάσεων που έχουν οι εξελίξεις στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, είναι ουσιαστικής σημασίας ο γενικός γραμματέας (του Συμβουλίου της Ευρώπης) να επισκεφθεί τα Σκόπια και να προωθήσει την ομαλοποίηση της κατάστασης με βάση τις αρχές και τις αξίες του οργανισμού μας», είπε ο Λαβρόφ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr