Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία κατασκευής ελικοπτεροφόρου





Φωτο αρχείου


Μάιος 7, 2015.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια συμφωνία με την «Sedef Holding» για την κατασκευή ενός πολεμικού πλοίου, ελικοπτεροφόρου,   μήκους  231 μέτρων και χωρητικότητας 1.000 ατόμων.


Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της έκθεσης αμυντικών συστημάτων  «IDEF 2015», την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο υφυπουργός  της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας  και η τουρκική ναυπηγική εταιρεία «Sedef Holding» υπέγραψαν τη συμφωνία κατασκευής του μεγάλου αυτού πολεμικού σκάφους.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας, Müjdat Uludag,  είπε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Το κόστος του δεν αποκαλύφθηκε.

Τουρκικές επιχειρήσεις, όπως η Aselsan και Havelsan θα παράγουν και θα εγκαταστήσουν  πολλά από τα εξαρτήματα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων και των εξοπλισμών, των ηλεκτρονικών και των συστημάτων επικοινωνιών.

Η ισπανική εταιρεία, Navantia θα βοηθήσει στο σχεδιασμό του πλοίου.

 Ο Müjdat Uludag είπε ότι οι δυνατότητες των τουρκικών δυνάμεων θα προχωρήσουν μπροστά με το πολεμικό αυτό πλοίο, που θα μπορεί να πλέει στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα.

«Αν χρειασθεί, το πολεμικό πλοίο μπορεί επίσης να πλεύσει στον Ινδικό Ωκεανό και τον Ατλαντικό ωκεανό», είπε ο ίδιος.

Το πολεμικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερα, στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό και  τουλάχιστον 1000 πεζοναύτες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr