Έντονη ανησυχία ΕΕ για την κατάσταση στα Σκόπια
Σοβαρά και επικίνδυνα  χαρακτήρισε ο Γιόχανες Χαν τα διαδραματιζόμενα στην FYROM

Μάιος 8, 2015.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Johannes Hahn, για ακόμη μία φορά εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και ζήτησε τη εγρήγορση της Ένωσης σχετικά με την κατάσταση στα Σκόπια που τη χαρακτήρισε ‘σοβαρή και επικίνδυνη’, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Την έντονη ανησυχία του για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία,  εξέφρασε κατά την επίσκεψή του σήμερα (χθες) στο Βελιγράδι σε  κοινή συνέντευξη Τύπου με τις σερβικές αρχές.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπαθούν να διαπραγματευθούν μια λύση μεταξύ των βασικών συμμετεχόντων στην πολιτική διαμάχη. Πρέπει να γίνει μια έρευνα,  από τη μία πλευρά για ποινική ευθύνη και από την άλλη για το πολιτικό σκάνδαλο.

»Αλλά, είναι απαραίτητο, η αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο το συντομότερον δυνατόν και να σχηματισθεί μια εκτελεστική επιτροπή που θα λειτουργήσει με πολιτική ευθύνη για την όλη υπόθεση», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία αυτή και καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για μια ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης «Πραξικόπημα» και την υπόθεση των μαζικών υποκλοπών, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr