Η Ρωσία δελεάζει την Τουρκία για στρατιωτική συνεργασία




Μάιος 4, 2015.

Στις 5 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF-2015), σε αυτήν η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία της «Rosoboronexport».


Σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ανατόλι Αξένοφ, μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας και αυτή θα παρουσιασθεί στην έκθεση καθώς και κοινά σχέδια που προγραμματίζουν η Ρωσία και η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία, αναφέρει το ‘Black Sea News’, επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης της «Rosoboronexport», Ανατόλι Αξένοφ, είπε ότι στην IDEF-2015, θα παρουσιασθούν πολλές νέες εκδόσεις των προϊόντων του ρωσικού στρατιωτικού- βιομηχανικού συμπλέγματος.

Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με την Τουρκία σε όλα τα είδη των όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Αξένοφ αναφέρθηκε σε κοινές παραγωγές με την Τουρκία σε πυραυλικά συστήματα και υπενθύμισε ότι το 2016 η Ρωσία και η Τουρκία θα γιορτάσουν την 95η επέτειο της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr