Σήμερα η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου






Μάιος 19, 2015.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,  κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε έκκληση προς τον κόσμο να μη λησμονηθούν  τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


«Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, καθώς και κάθε ημέρα, σύμφωνα με το καθήκον μας, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Βουλή με νόμο (νόμος 2193, 1994).

Από τους δράστες της Γενοκτονίας, περιμένουμε, τουλάχιστον, ένα ειλικρινές αίτημα για συγχώρεση των εγκλημάτων του πρόσφατου παρελθόντος», δήλωσε ο πρόεδρος σύμφωνα με το Black Sea News.

Σήμερα, 19 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος, κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη μνήμη της Γενοκτονίας.

Στις 19:00 θα γίνει επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς των Ευζώνων, με στολές  του Αντάρτη του Πόντου, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο  την «Η Ελλάδα στα ρωσικά».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr