Η Τουρκία θα χτίσει τείχος 3,5 μέτρων με τη Συρία



http://www.echedoros-a.gr



Ιούνιος 27, 2015.


Η Τουρκία θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα της με τη Συρία, για να ανακόψει τον περιορισμό των προσφύγων από τη Συρία.



Η απόφαση ελήφθη μετά τις καταγγελίες ότι πληθυσμοί  Αράβων και Τουρκμένων εγκαταλείπουν τη βόρεια Συρία και αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία,  παραμένουν όμως οι Κούρδοι  και αυτό δημιουργεί ανησυχία στο τουρκικό επιτελείο για ενδεχόμενη κυριαρχία των Κούρδων στην περιοχή.


Κατόπιν διαταγής από την Άγκυρα οι διοικητές των νοτιοανατολικών επαρχιών Χατάι, Γκαζιάντεπ, Κίλις και Σανλιούρφα αποφάσισαν να κατασκευάσουν  ένα τείχος 3,5 μέτρων από μπετόν κατά μήκος των 899 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία.


Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να έχει διαθέσει για αυτό το ποσό των 5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ή 1.880.000 δολάρια σε κάθε ένα από τους διοικητές των επαρχιών για τη δημιουργία της «συνοριακής ζώνης ασφαλείας».


Παράλληλα με το τείχος θα δημιουργηθεί ασφαλτοστρωμένη οδός για γρήγορες επεμβάσεις των σωμάτων ασφαλείας, όπως σημειώνεται.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ