Ρωσία: Δημοσκόπηση με «σοβιετικά» αποτελέσματα – υπέρ Πούτιν το 89%




Ιούνιος 24, 2015.

Από την άσκηση των καθηκόντων του Βλαντίμιρ Πούτιν, στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ικανοποιημένοι  το 89% των πολιτών της Ρωσίας, παρά τα δυτικά οικονομικά μέτρα κατά της χώρας.


Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο από το «Levada Center»  παρουσιάζονται σήμερα. Ο δείκτης αυτός αποτελεί ένα  απόλυτο ρεκόρ , «σοβιετικού τύπου» θα έλεγε κανείς και αφορά την περίοδο κατά την οποία έγινε η δημοσκόπηση.

Στην περίοδο Απριλίου Μαΐου, το έργο του Πούτιν στην προεδρία ενέκρινε το 86% των Ρώσων, ενώ τον Ιανουάριο ήταν στο 85% και τον Ιούνιο του 2014 στο 86%, και τον Ιούνιο του 2013 στο 63% και το 2012 στο 64%.

Υπάρχει μια σημαντική άνοδος, που χαρακτηρίζεται ως συσπείρωση έναντι των δυτικών μέτρων  στη ρωσική οικονομία.

Η δραστηριότητα  του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ως πρωθυπουργού της Ρωσίας, εγκρίνεται από το 66% των Ρώσων, ενώ το 33% δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτόν.

Για το έργο της ρωσικής κυβέρνησης είναι ικανοποιημένοι το 62% των ερωτηθέντων, ενώ το 37%  είναι δυσαρεστημένοι.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 19 και 22 Ιουνίου σε δείγμα 1600 ατόμων σε 134 οικισμούς σε 46 περιοχές της Ρωσίας. Το στατιστικό σφάλμα δεν υπερβαίνει το 3%.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ