Βουλγαρία: Ο στρατός θα αποκαταστήσει τον ριγμένο φράχτη στα σύνορα Τουρκίας




Ιούνιος 4, 2015.

Σόφια.

Η βουλγαρική ‘ΜΟΜΑ’ ανέλαβε την αποκατάσταση του πεσμένου φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νικολάι Νέντσεφ.


Πρόσθεσε ότι το κυρίως μέρος του πεσμένου συρματοπλέγματος έχει έκταση μόλις 80 μέτρα. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε ότι από «το τείχος των 30 χιλιομέτρων, τα 15 χιλιόμετρα χρειάζονται επισκευή».

Ο Νέντσεφ εξήγησε ότι θα ελεγχθούν και άλλα σημεία του συρματοπλέγματος και θα επισκευασθούν σταδιακά.

Διευκρινίζεται, όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το τείχος από συρματόπλεγμα και ατσάλινα στηρίγματα κατέρρευσε από την κακοκαιρία , αφού δεν τα στηρίγματα δεν είχαν βάθος στο έδαφος, λόγω κακής και πρόχειρης εργασίας.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το τείχος των συνόρων με την Τουρκία, έχει ανακόψει σημαντικά τη ροή των μεταναστών.

Οι τουρκικές αρχές είχαν διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή αυτού του τείχους, αφού συσσωρεύονται μετανάστες στους συνοριακούς οικισμούς, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στο βουλγαρικό έδαφος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr