Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Σερβία λαμβάνει μέτρα ασφάλειας για ενδεχόμενο χτύπημα τζιχαντιστών- http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 29, 2015.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, αποφάσισε χθες να αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας στο υψηλότερο σημείο, λόγω πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών της, ότι  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης από Τζιχαντιστές, που έχουν εισέλθει στη χώρα.


Οι πληροφορίες των υπηρεσιών αυτών αναφέρουν  την άφιξη στη Σερβία τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή και ανεβάζουν το επίπεδο κινδύνου στο κόκκινο.

Οι Τζιχαντιστές ενδέχεται να χτυπήσουν σε μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως μουσικά φεστιβάλ, εκθέσεις, παρελάσεις ή άλλες συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, όπως είναι το Βελιγράδι, Νόβι Σαντ και Νις.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Αλεξάνταρ Ράντιτς, δήλωσε στη σερβική εφημερίδα «Κουρίρ» ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ αναπτύσσει μια εκστρατεία προπαγάνδας με σκοπό τη σύγκρουση και αυτή η εκστρατεία επιβεβαιώθηκε από τον ειδικό Μίροσλαβ Λαζάνσκι, ο οποίος αναφέρει ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα στόχος των τρομοκρατών.

«Κάθε συγκέντρωση κόσμου θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο των τρομοκρατών και κατά κύριο λόγο αναφέρομαι σε διάφορες εκδηλώσεις, είτε αυτές είναι αθλητικές ή  ψυχαγωγικές», είπε.

Η σερβική αστυνομία αύξησε το επίπεδο της ασφάλειας, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στα κυβερνητικά κτήρια, στη γενική εισαγγελία, όπου μπορεί να δει κανείς αστυνομικούς με αυτόματα όπλα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ