Τα μαχητικά του ΝΑΤΟ ακολουθούν τη ρωσική τακτική






Ιούνιος 14, 2015.

Το ΝΑΤΟ έχει επανειλημμένα επικρίνει τη Ρωσία γιατί τα μαχητικά της αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τους αναμεταδότες (ραδιοφάρους).


Ωστόσο, και η Συμμαχία παραδέχεται ότι τα αεροπλάνα της έχουν αρχίσει και αυτά να απενεργοποιούν τον πομποδέκτη.

Οι αναμεταδότες είναι ραδιοπομποί που βοηθούν στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και εντοπίζουν το στίγμα του αεροπλάνου και αντιστρόφως.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπέργκ, έχει επανειλημμένα επικρίνει το γεγονός ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν με κλειστό τον πομποδέκτη, δίνοντας πρόσθετους κινδύνους  στην πολιτική εναέρια κυκλοφορία.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι τώρα ακολουθεί την ίδια τακτική, με εξαίρεση τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ποτέ πάνω από την Ανατολική Ευρώπη.

Οι μυστικές υπηρεσίες  του ΝΑΤΟ, διαβλέπουν ότι η τακτική αυτή των Ρώσων επιδιώκεται για να προετοιμαστούν οι πιλότοι στις πιο ακραίες περιπτώσεις πτήσεων, όταν ο επίγειος εξοπλισμός έχει απενεργοποιηθεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει να στείλει ένα «μήνυμα» στους  νατοϊκούς κύκλους.

Η παρουσία των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών κατά τις νατοϊκές επιχειρήσεις, δείχνει ότι η Ρωσία είναι μια παγκόσμια δύναμη, που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και δεν χρειάζεται, πολεμική αεροπορία της,  τα επίγεια κατευθυντήρια μέτρα για τον προορισμό της.

Ο ναύαρχος, Bill Gortney, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε:  «Αυτό το κάνουμε και εμείς», δίνοντας το στίγμα ότι ακολουθούν τις τακτικές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ