Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κοινή δράση Κούρδων και Στρατού Συρίας κατά των Τζιχαντιστώνhttp://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 28, 2015.

Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας και οι τοπικές ένοπλες ομάδες των Κούρδων, συμφώνησαν  στην από κοινού δράση κατά των εξτρεμιστών του  ‘ισλαμικού κράτους’.
Σε αντάλλαγμα αυτής της συνεργασίας η Δαμασκός συμφώνησε να περιορίσει την επιρροή της στην πόλη Χασάκα.


Σύμφωνα με τη συμφωνία «οι περιοχές στις οποίες θα πολεμήσουν οι κουρδικές δυνάμεις για να τις απαλλάξουν από τους εξτρεμιστές θα αποκτήσουν κουρδική διοίκηση» και συγχρόνως στα διοικητικά κτήρια αυτών των περιοχών οι Κούρδοι θα έχουν τη δυνατότητα να υψώσουν τη σημαία τους, αντί της σημαίας του κράτους της Συρίας.

http://www.echedoros-a.gr


Οι πληροφορίες αυτές έφθασαν στους αξιωματούχους της Τουρκίας οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, κοντά στις νοτιοανατολικές περιοχές της. Χθες δημοσιεύθηκε ότι η προτίθεται να κατασκευάσει τείχος από μπετόν με τη Συρία και πρόσφατα δημοσίευσε ότι έχει έτοιμα σχέδια για εισβολή στη Συρία προκειμένου να ματαιώσει τα σχέδια των Κούρδων για αυτόνομο κράτος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ