Τουρκία: 18 χιλιάδες στρατιώτες θα εισβάλουν στη Συρία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 28, 2015.

Δεκαοχτώ χιλιάδες στρατιώτες θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της στρατιωτικής εισβολής στη Συρία.


«Η Άγκυρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή άρχισε  να προετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης δύο επιλογών, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση των μαχητών του ‘ισλαμικού κράτους’ από την πόλη Τελ Αμπιάντ», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έπειτα από μια σειρά συνεδριάσεων με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών – MİT, αποφάσισε να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ως ασπίδα προστασίας για τις νότιες τουρκικές επαρχίες.

Σχετική αναφορά έγινε προχθές στις συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τελευταία λέξη για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης θα την πουν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός, παρά την προπαγάνδα ενάντια στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τη διεθνή κοινή γνώμη.

Η πρώτη επιλογή είναι  ο τουρκικός στρατός να εισβάλει  μέχρι 28 χιλιόμετρα στο έδαφος της Συρίας και σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω εδαφικών συνθηκών στα 33 χιλιόμετρα, σε μια γραμμή 110 χιλιομέτρων παράλληλα με τα τουρκικά σύνορα. Θα γίνει συνεννόηση με τις ΗΠΑ ώστε να διευθετήσει τις αεροπορικές επιθέσεις στην βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η δεύτερη επιλογή,  που είναι η απουσία της διεθνούς στήριξης στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, να εφαρμοσθεί ένα μοντέλο παραπλήσιο με το Νότιο Λίβανο, για μια νεκρή ζώνη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Αυτό το είχε εφαρμόσει το Ισραήλ μονομερώς για τη δική του ασφάλεια από τις απειλές της Χεζμπολάχ. Αυτή όμως η νεκρή ζώνη θα πρέπει να δοθεί υπό την προστασία της δύναμης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που τώρα εκπαιδεύται, σημειώνει το δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ