Σκόπια: Νέος γύρος πολιτικών διαπραγματεύσεων αρχίζει τη Δευτέρα





Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιόχανες Χαν (στο μέσο), δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ
 
 Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούνιος 28, 2015.
Οι ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στην πΓΔΜ, τόσο των σλαβικών, όσο και των αλβανικών, θα συνεχίζουν τις συναντήσεις τους σε ‘ηγετικό επίπεδο’ με τη μεσολάβηση των δυτικών διπλωματών, όπως είχε προγραμματισθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.


Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόχανες Χαν, όπως δήλωσε δεν θα είναι παρών σε αυτή τη συνάντηση.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή η απουσία του, είναι αποτέλεσμα της ένστασης του κόμματος της αντιπολίτευσης SDSM (που μαζί με τα κυβερνώντα VMRO-DPMNE, DUI καθώς και το DPA συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις) αφού έγινε αντιληπτή η φιλο-κυβερνητική  μεροληψία του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Financial Times» ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και αρχηγός του VMRO-DPMNE δήλωσε ότι αποδέχεται τη διαπραγμάτευση με την αντιπολίτευση, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να  αποχωρήσει από την θέση που κατέχει.

Η αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του ηγέτη της, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς αποχώρηση του Γκρούεφσκι από τη θέση του πρωθυπουργού.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ