Νέος «Στολίσκος της Ελευθερίας» από Σουηδία για τη Γάζα



echedoros-a.gr

Ιούνιος 16, 2015.
«Στολίσκος της Ελευθερίας» με φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές επί του σκάφους, απέπλευσε από λιμάνι της Σουηδίας προς την κατεύθυνση της Γάζας.


Η «Ισλαμική Τζιχάντ» απείλησε να ξεκινήσει έναν νέο πόλεμο εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να σταματήσει τον «στολίσκο».

Το δεύτερο ισραηλινό κανάλι, ανέφερε ότι οι φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν στόχο να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Προς το παρόν είναι γνωστό ότι ένα πλοίο απέπλευσε από σουηδικό λιμάνι, αλλά ενδέχεται στη διαδρομή να ενταχθούν και άλλα σκάφη, όπως επισημαίνεται.
Η ενέργεια αυτή οργανώθηκε από ριζοσπάστες της αριστεράς και οργανώσεις ειρηνιστών, συμπεριλαμβανομένης της «Free Gaza», με στόχο να απο-νομιμοποιήσουν την ενέργεια του Ισραήλ για τον θαλάσσιο αποκλεισμό των Παλαιστινίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, έναν  παρόμοιο στόχο για τη Γάζα είχε ο «στολίσκος της ελευθερίας» με ναυαρχίδα το σκάφος «Mavi Marmara». Όταν οι ισραηλινές δυνάμεις προσπάθησαν αν ανακόψουν την πορεία του ‘στολίσκου’,  οι ακτιβιστές επί του πλοίου αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις 9 Τούρκοι πολίτες και αρκετοί άλλοι να τραυματισθούν.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, έγιναν και άλλες προσπάθειες να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας από τη θάλασσα, αλλά όλες ήταν ανεπιτυχείς, χωρίς επεισόδια.

Ο αποκλεισμός δια θαλάσσης της Γάζας εφαρμόστηκε μετά την κατάληψη της εξουσίας, στον παλαιστινιακό θύλακα, από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ