Λιβύη: Ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ κατέλαβε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας




Ιούνιος 9, 2015.

Ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης του ισλαμικού κράτους, κατέλαβε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκεται δυτικά της πόλης Σίιρτ και παρέχει ηλεκτρισμό σε δυτικές και κεντρικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το τοπικές πηγές  τις οποίες επικαλείται το Reuters.


Μέλος της ομάδας των τζιχαντιστών δήλωσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Ελέγχουμε πλήρως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη δυτική περιοχή». 

Οι δυνάμεις που πιστές στην αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης, μετά από την επίθεση των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στο εργοστάσιο, κατέφυγαν στην Τρίπολη την Τρίτη το πρωί, έπειτα από μάχη στην οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες.

Η ισλαμική ομάδα, παρακλάδι της οργάνωσης του ισλαμικού κράτους που δρα στο Ιράκ και τη Συρία,  έχει εκμεταλλευθεί το γενικό χάος που επικρατεί  στη Λιβύη, ένα χάος που παράγεται από την πάλη για την εξουσία των δύο κυβερνήσεων που χώρισαν τη χώρα σε δύο μέρη και προσπαθούν να λάβουν την υποστήριξη διάφορων πόλεων.

Η εμπόλεμος κατάσταση στη Λιβύη διαρκεί τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία τη Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, από τη λεγόμενη «αραβική άνοιξη», που υποστηρίχτηκε από τη Δύση.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr