Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στα Σκόπια






Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούνιος 19, 2015.
Οι ηγέτες των τεσσάρων πιο σημαντικών κομμάτων  στην πΓΔΜ,(τα σλαβικά VMRO-DPMNE και  SDSM, τα αλβανικά DUI και  DPA) είχαν συνάντηση εργασίας στις 13:30 τοπική  ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας),  η οποία ήταν υπό την αιγίδα του πρέσβη της ΕΕ, Aivo Orav και του αμερικανού πρέσβη,  Jess Baily.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έγινε στη «Λέσχη των βουλευτών» (‘Κλουμπ να Πρατένιτσι’) στο Κέντρο των Σκοπίων.
Ο πρέσβης της ΕΕ, Όραβ  παρουσίασε την τελευταία έκθεση της ΕΕ σχετικά με την κατάσταση στην πΓΔΜ και υπέβαλε πρόταση για την επίλυση της πολιτικής κρίσης για πρόωρες εκλογές και τον τύπο της ενδεχόμενης μεταβατικής κυβέρνησης, κάτι για το οποίο  το VMRO-DPMNE και SDSM έχουν εκφράσει αντικρουόμενες απόψεις.
Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει συμφωνηθεί από το κόμμα του.
Ωστόσο,  προς το παρόν, δεν κατέστη σαφές, τι περιείχε η πρόταση της ΕΕ, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ