Έλληνες, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας




Ιούνιος 28, 2015.

Πάνω από επτά χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην Αθήνα, ενάντια στην πολιτική λιτότητας, εν όψει σήμερα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.


Αθήνα.

Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες οργανώσεις που δεν θέλουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να εγκαταλείψει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, έκλεισαν τους δρόμους γύρω από τη Βουλή των Ελλήνων.



Κρατούσαν πανό που έγραφαν, «Να σταματήσουμε τους πιστωτές», «Η Ελλάδα δεν πωλείται», «Αντίσταση Λαού κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο. Είμαστε ρεαλιστές. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Αυτοί είναι ισχυροί, εμείς είμαστε αδύναμοι. Αλλά το κάνουμε αυτό για το μέλλον, όχι για εμάς», είπε ο 66χρονος Γιάννης Καραλόγος που συμμετέχει στις διαδηλώσεις.

Η άνεργη Βασιλική Θανάση, θα πει:

«Δεν θέλουμε άλλες παραχωρήσεις. Έχουμε επιλέξει  να αγωνιστούμε, δεν θα κάνουμε πίσω. Θα είμαστε εδώ  σήμερα, αύριο και μεθαύριο».




Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Οι Έλληνες πολίτες στις 25 Ιανουαρίου επέλεξαν να αλλάξουν την πολιτική στη χώρα. Εκείνοι που λένε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα  δεν τους ενδιαφέρουν, κάνουν μια κακή υπηρεσία στη δημοκρατία στην Ευρώπη», δήλωσε η Κωνσταντοπούλου.

Στις διαμαρτυρίες στην Αθήνα, οργανώσεις στην Ευρώπη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, προέβησαν σε διαμαρτυρίες στο Βέλγιο, στις  Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ