Σκόπια: Επίθεση στα γραφεία αντιπολιτευτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας







Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)



Ιούνιος 21, 2015.

Το γραφείο μίας  από τις ελάχιστες αντιπολιτευτικές  διαδικτυακές πύλες, του ‘PlusInfo’, δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.


Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι το τελευταίο μέλος της συντακτικής ομάδας, η Μπιλιάνα Γκερόσκα, έφυγε από τα γραφεία στις 21:30 (τοπική ώρα) το βράδυ του Σαββάτου.


Την Κυριακή το πρωί παρατηρήθηκε ότι η πόρτα είχε παραβιαστεί, τα έγγραφα ήταν όλα ριγμένα στο πάτωμα, άλλα καταστράφηκαν και άλλα έχουν κλαπεί, ενώ οι βάνδαλοι έχουν κλέψει τέσσερις φορητούς υπολογιστές και αρκετές ακριβές φωτογραφικές μηχανές.

Η «PlusInfo» είναι μια διαδικτυακή πύλη που σε αυτήν γράφουν 20 επαγγελματίες δημοσιογράφοι, φωτο ρεπόρτερ και επαγγελματίες τεχνολογικής πληροφόρησης, των οποίων η έννοια είναι η παροχή μια άμεσης διαδικτυακής παρουσίας των θέσεων της αριστερής και της κεντρώας αντιπολίτευσης, η οποία δεν μπορεί βρει μια θέση παρουσίασης των θέσεων της,  κάπου αλλού.


Οι εντόπιοι Σλάβοι διανοούμενοι, όπως ο Denko Maleski, Miroslav Grčev, Risto Lazarov, Ljubomir Frčkoski, Žarko Trajanovski , Sašo Ordanovski, καθώς και Αλβανοί ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, όπως,  Edmond Ademi, Petrit Saračini, Mersel Biljalji και άλλοι,  έχουν τις συντακτικές τους στήλες στο «PlusInfo».

Μέσα στις καταπιεστικές συνθήκες, που δημιουργήθηκαν από το VMRO- DPMNE, το οποίο προσφέρει, αφειδώς, μεγάλους μισθούς μόνο στους πιστούς του, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αγνοώντας την αντιπολίτευση, δεν υπάρχει ούτε ένας τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος θα μπορούσε να ονομασθεί ‘αντιπολιτευτικός’, ενώ η μόνη αντιπολιτευτική φωνή  στη χώρα εκφράζεται  από το «PlusInfo».


Οι δημοσιογράφοι που είναι μέρος της ομάδας του «PlusInfo», είπαν ότι, εφόσον υπάρχει σκότος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους δίνεται μια ευκαιρία να προσπαθήσουν να ενημερώσουν το ευρύ κοινό, σχετικά  με αυτή την πράξη βανδαλισμού.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ