Ο Στολίσκος της Ελευθερίας πλησιάζει στη Γάζα



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 27, 2015.

Τελ Αβίβ.

Ο τρίτος στολίσκος, αφού έκανε ανεφοδιασμό στην Κρήτη, πλησιάζει τώρα τις ακτές του Ισραήλ, αναφέρει  ισραηλινό δημοσίευμα, το οποίο σημειώνει ότι το πλοίο των ακτιβιστών προσέγγισε τις ακτές της Αιγύπτου και από εκεί,  πλέοντας κοντά στις ακτές,  κατευθύνεται  προς τη Γάζα.


Με την προσέγγιση  του πλοίου των ακτιβιστών που ξεκίνησε από τη Σουηδία, όπως είχαμε αναφέρει,  άρχισαν ‘πύρινες δηλώσεις’ από διάφορους  βουλευτές, υπουργούς καθώς και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Νετανιάχου κατά της πρωτοβουλίας αυτής.

«Είναι μια μορφή πρόκλησης κατά του κράτους του Ισραήλ και του λαού του, και κάθε άλλο είναι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Γιάιρ Λάπιντ, πρώην υπουργός, βρισκόμενος σε εκδήλωση και πρόσθεσε ότι προβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα για να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα.

http://www.echedoros-a.gr

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ακτιβιστές είναι υποστηρικτές της τρομοκρατίας και πρέπει αυτός ο στολίσκος να σταματήσει, «πρέπει να δράσουμε εναντίον του στολίσκου με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε στις βίαιες διαμαρτυρίες όταν πρέπει να συλληφθούν οι διαδηλωτές», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο στολίσκο συμμετέχουν ακτιβιστές από τους οργανισμούς «Καναδικό πλοίο στη Γάζα», «Ελληνικό πλοίο στη Γάζα», «Ελεύθερος Στολίσκος της Ιταλίας», «Νορβηγικό πλοίο στη Γάζα», «Νότιος Αφρική Αλληλεγγύη Συμμαχία για Παλαιστίνη»,  «Ισπανός Ράμπο στη Γάζα» και το «Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Τουρκίας (IHH)», το οποίο έπαιξε στο ρόλο του στο περιστατικό του «Μαβί Μαρμαρά».

http://www.echedoros-a.gr


Ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του στολίσκου, ο Ζοχάρ Τσάμπερλεν Ρεγκέβ, δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ως ανθρώπινο όν και Ισραηλινός πολίτης, δεν θέλω να μείνω σιωπηλός για τις παραβιάσεις του Ισραήλ στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Ρεγκέβ δήλωσε ότι ο στολίσκος έχει στόχο να δώσει στους Παλαιστίνους το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, χωρίς να εκτίθενται σε κανένα περιοριστικό μέτρο από την ‘παράνομη ισραηλινή κατοχή’.

«Θέλουμε να φθάσουμε στη Γάζα. Αυτός  είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε στο λαό της Γάζας ότι είμαστε αλληλέγγυοι με αυτόν», είπε ο Ισραηλινός ακτιβιστής.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ