Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν την πόλη Κομπάνι από το Ισλαμικό κράτος



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 27, 2015.

Η κουρδική Ομάδα Λαϊκής Προστασίας- YPG ανέφερε ότι σκότωσε πάνω από 60 εξτρεμιστές του Ισλαμικού κράτους στην κουρδική πόλη της  βόρειας Συρίας,   Κομπάνι, ενώ οκτώ από αυτούς διέφυγαν προς τα τουρκικά σύνορα, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.


Ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής, ανέφερε ότι περίπου οκτώ τζιχαντιστές διέφυγαν βόρεια προς τα συρο-τουρκικά σύνορα, καθώς οι καταδιώκονταν από τους Κούρδους.

«Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι που κρύβονται σε γειτονιές, αλλά η πόλη είναι ήσυχη τώρα», είπε σε μήνυμά του.

Επίσης στα βορειοανατολικά της Συρίας οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ανοίξει μέτωπα με εξτρεμιστές του Ισλαμικού κράτους, γύρω από την πόλη Χασάκα καθώς οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από το σημαντικό αυτό κέντρο στα σύνορα με το Ιράκ.

http://www.echedoros-a.gr

Εξάλλου, στην πόλη Κομπάνι, η YPG ανατίναξε ένα σχολικό κτήριο νωρίς το Σάββατο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ισλαμιστές για να πραγματοποιούν επιθέσεις. Το συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τα σύννεφα καπνού από την έκρηξη έγινα ορατά από το τουρκικό έδαφος.

Από τις επιθέσεις των Τζιχαντιστών, στην πόλη Κομπάνι,  που άρχισαν την Πέμπτη, σκοτώθηκαν περίπου 200 άμαχοι, οι περισσότεροι από τους οποίους σφαγιάστηκαν ομαδικά από τους εξτρεμιστές και είναι μία από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχθηκαν τον τελευταίο καιρό στη Συρία.

Για την ανακατάληψη της πόλη Κομπάνι, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα, οι μαχητές της YPG βοηθήθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις του Διεθνούς Συνασπισμού  που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ