Βουλγαρία: «Εμείς δεν εξάγουμε όπλα στη Συρία, ρωτήστε τους Αμερικανούς»




Ιούνιος 13, 2015.

Η Βουλγαρία δεν επιτρέπει από το έδαφός της να εξαχθούν όπλα στη Συρία. Αυτό διαβεβαίωσε ο Μποτζιντάρ Λουκάρσκι,  υπουργός Οικονομίας της χώρας, στο ραδιόφωνο Darik.


Τα σχόλια του ήρθαν ως απάντηση σε πληροφορίες  που κυκλοφόρησαν εντός της εβδομάδας,  ότι από μία έκρηξη σε στρατόπεδο αποκαλύφθηκε ότι τα όπλα προορίζονταν για την ένοπλη αντιπολίτευση στη  Συρία.

Ο  Μποτζιντάρ Λουκάρσκι διευκρίνισε ότι η Βουλγαρία δεν εξάγει όπλα στην αντιπολίτευση της Συρίας και ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να εξηγήσουν πως τα βουλγαρικά όπλα έχουν φθάσει στη Συρία, δεδομένου του ότι η οποιαδήποτε παράδοση όπλων στη Συρία απαγορεύεται  από τα Ηνωμένα Έθνη, βάσει σχετικού καταλόγου του Οργανισμού.

«Εμείς δεν εκδίδουμε άδειες με τελικό αποδέκτη τη Συρία. Πως γίνεται τα βουλγαρικά όπλα να φθάνουν στη Συρία, αυτό πρέπει να το εξηγήσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι σοβιετικά όπλα έχουν πωληθεί σε αγοραστές του εξωτερικού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ