Βουλγαρο-αμερικανική άσκηση αερομεταφερόμενων μονάδων




Ιούνιος 1, 2015.

Η Βουλγαρία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μέσα στο καλοκαίρι, τον Αύγουστο, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass.


Η πληροφορία δόθηκε από τον διοικητή του αμερικανικού στρατού,  πτέραρχο Ben Hodges,   που επισκέπτεται τη Σόφια.

Ο Αμερικανός διοικητής δήλωσε ότι η γεωγραφική θέση της Βουλγαρίας, η ιστορία της και οι επαφές που έχει με τις γειτονικές χώρες,  την καθιστούν εξαιρετικά σημαντική, ως προς τα τρέχοντα γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το σημείο της Ευρώπης.

Η άσκηση που δρομολογήθηκε θα έχει την ονομασία «Άμεση Απάντηση» και θα περιλαμβάνονται σε αυτήν  εναέρια μεταφερόμενα τμήματα στρατού και των δύο κρατών για να εργασθούν από κοινού σε δράσεις που θα γίνουν στα στρατιωτικά αεροδρόμια του Γιάμπολ και Μπαλτσίκ.

Ωστόσο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνουν ότι οι Ρώσοι που προγραμματίζουν να πάνε για διακοπές στη Βουλγαρία, λόγω της φθήνιας που υπάρχει εκεί, να έχουν υπόψη τους ότι θα κάνουν τις διακοπές τους, ‘έν μέσω βουλγαρο-νατοϊκών ασκήσεων’.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr