Σκόπια: Ακροδεξιά δημοσιογράφος του Γκρούεφσκι, βραβεύτηκε από τον Πούτιν



 Η ακροδεξιά και σοβινίστρια δημοσιογράφος, Μίρκα Βελινόφσκα,  ένθερμη υποστηρίκτρια του Γκρούεφσκι βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν (στη φωτό με τον πρέσβη της Ρωσίας στα Σκόπια)

Γράφει  από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ιούνιος 18, 2015.

Το πιο ισχυρό και πιο υψηλόβαθμο μέλος του «δημοσιογραφικού λόμπι του Γκρούεφσκι», η δημοσιογράφος Μίρκα Βελίνοφσκα, είχε την τιμητική της στα Σκόπια.


Η απόδοση τιμών  στο πρόσωπό της, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Ambassador» των Σκοπίων, για τη «συμμετοχή της στον αγώνα κατά του φασισμού».

Το μετάλλιο και τη πλάκα που της απονεμήθηκαν, υπογράφηκαν από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τα παρέδωσε στην τιμώμενη ο πρέσβης της Ρωσίας, Όλεγ Στσέρμπακ.


Η διαδικασία απονομής του μεταλλίου συνέπεσε με την 70η επέτειο του τέλους του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.


Η οικογένεια  της Βελίνοφσκα κατάγονταν από τη Βόρεια Ελλάδα και εκείνη τους επαίνεσε ως «νικητές ενάντια στο φασισμό».

Η δημοσιογράφος ανήκει στο ‘κλειστό’ κύκλωμα του VMRO-DPMNE που σχηματίστηκε από πρόσφυγες του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και τους απογόνους τους, οι οποίοι διακατέχονται από εκδικητική νοοτροπία προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.


Καθώς η Βελινόφσκα είναι έμπειρη δημοσιογράφος και έχει το δικό της ύφος,  όπως φάνηκε από τα πρώτα κείμενά της, στη διάρκεια, όμως,  των τελευταίων ετών αποφάσισε να ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή υποστήριξης του Γκρούεφσκι «ως αντίπαλος των εσωτερικών εχθρών στη χώρα (όπως αυτή αντιλαμβάνεται  πως πρέπει να είναι η «Μακεδονία» και τα ιδανικά του «μακεδονισμού»).


Έχοντας υπόψη τις αυταρχικές πολιτικές του Γκρούεφσκι, που επί εννέα χρόνια έχει δημιουργήσει αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές τάσεις, πτώση στην απόδοση της δημόσιας διοίκησης,  στο δικαστικό σύστημα και απροκάλυπτη χρήση και διάκριση από την αστυνομία, σοβινισμός προς όλους τους γείτονες, ιδιαίτερα προς τους Έλληνες και τους Βούλγαρους, εντούτοις οι άνθρωποι του Κρεμλίνου απένειμαν το μετάλλιο για «αντι-φασισμό»  στην Μίρκα Βελινόφσκα, ένα γεγονός που δύσκολα μπορεί να κατανοηθεί.


Η Μίρκα Βελινόφσκα εργάζεται σήμερα για την εφημερίδα «Nova Makedonija», η οποία είναι, τουλάχιστον κατ’ όνομα, η παλαιότερη  καθημερινή εφημερίδα στην πΓΔΜ, η οποία είναι, ωστόσο, μια σκιά του εαυτού της σε σχέση με το 1970 ή το 1980, όταν απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους  στα πρώτα  μεγάλα γραφεία της,  στην πΓΔΜ.

Σήμερα, αρκετές δεκάδες άτομα απασχολούνται στην «Nova Makedonija», και παρόλο που δεν έχει  «επίσημη πολιτική γραμμή», είναι ένα από τα πιο ισχυρά φιλο-κυβερνητικά έντυπα που διαβάζεται ευρέως.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ