Τα δύο τελευταία χρόνια 10 χιλιάδες Κούρδοι εντάχθηκαν στο PKK




http://www.echedoros-a.gr


 Ιούλιος 19, 2015.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα τις αναφορές  της βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Nursel Aydoğan, η οποία σε ομιλία της στο Ντιγιαρμπακίρ,  είπε ότι τουλάχιστον 10 χιλιάδες νέοι, έχουν ενταχθεί στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) κατά τα τελευταία δύο χρόνια.


Τόνισε, ωστόσο, ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να ελεγχθεί εάν συνεχίζονταν ο διάλογος για την ειρηνευτική διαδικασία από την τουρκική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της κουρδικής οργάνωσης.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος επέκρινε την παραποίηση των δηλώσεων της από την εφημερίδα ‘Σαμπάχ’, στην οποία η δημοσιογράφος,  έγραψε ότι η Aydoğan επικρότησε την ένταξη των νέων στο PKK.

  Η ίδια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έχει πει ότι  η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώθηκε (με το PKK)  το κόμμα της, HDP,  δεν φέρει καμία ευθύνη και βρίσκεται έξω από όλα αυτά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ