Στη Γευγελή δημιουργείται κέντρο υποδοχής μεταναστών



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 2, 2015.

Σκόπια.

Στη Γευγελή θα δημιουργηθεί ανοικτό κέντρο υποδοχής μεταναστών. Η πρόταση έγινε από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR)  προς το δήμαρχο της Γευγελής, Ιβάν Φράγκοφ και θα συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του κέντρου, είναι η φιλοξενία για σύντομο χρονικό διάστημα μεταναστών που διασχίζουν κατά χιλιάδες τα  σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων.

Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν το κέντρο ή τα κέντρα αυτά να δημιουργηθούν κοντά  σε σταθμούς λεωφορείων ή τρένων και να παρέχουν μια άνετη παραμονή τριών ημερών στους πρόσφυγες προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Δυτική Ευρώπη.

Οι χώροι αυτοί παραμονής μεταναστών πρέπει να παρέχουν τουαλέτες , πόσιμο νερό και προστασία από την έκθεση στον ήλιο.

Ο δήμαρχος της Γευγελής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρότεινε ένα τέτοιο κέντρο να κατασκευασθεί κοντά  στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου εκεί παραμένουν όλοι οι μετανάστες πριν  εισέλθουν στην πΓΔΜ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ