Ο Θρησκευτικός Ριζοσπαστισμός απειλεί τον ‘Αλβανισμό’http://www.echedoros-a.gr


 Ιούλιος 11, 2015.

Τίρανα.

Η αποτροπή και η πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Αλβανία, επιτυγχάνεται με τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των θρησκευτικών κοινοτήτων και των κρατικών θεσμών.


Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τίρανα με θέμα τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό και το βίαιο εξτρεμισμό  συμμετείχαν θρησκευτικοί εκπρόσωποι, διπλωμάτες και κυβερνητικοί ερευνητές συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών που είναι δύσκολος ο χειρισμός τους.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλύσει προσεκτικά τις έρευνες και τις μελέτες της κοινωνίας των πολιτών για το φαινόμενο αυτό και να παραμείνει κοντά στους πολίτες.

Η αλβανική μουσουλμανική κοινότητα καταδίκασε κάθε πράξη τρομοκρατίας που καλύπτεται με το θρησκευτικό συμβολισμό. Ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων Σκεντέρ Μπρουσάι, δήλωσε ότι η μουσουλμανική κοινότητα ακολουθεί  μια σειρά από σχέδια ενημέρωσης προς τους πιστούς προκειμένου να αποτρέψουν την παραπληροφόρηση που προέρχεται από τους ριζοσπάστες και τους εξτρεμιστές.

Αφορμή για τη διάσκεψη αυτή, είναι ο μεγάλος αριθμός Αλβανών  ισλαμιστών εξτρεμιστών, που έχουν ενταχθεί στο «ισλαμικό κράτος» και πολεμούν τους ‘άπιστους’ σε Συρία και Ιράκ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ