Αλβανία: Φόρμα παραπόνων στα κυριλλικά των Σκοπίων





http://www.echedoros-a.gr

 Ιούλιος 19, 2015.

Η Αλβανίδα Επίτροπος για την Προστασία και τις Διακρίσεις, Ίρμα Μπαράκ , αποδέχθηκε το αίτημα του σλαβικού συλλόγου ‘Ίλιντεν’, οι καταγγελίες σχετικά με τις διακρίσεις να εκτυπώνονται και στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων και με το κυριλλικό αλφάβητο.


Η αποδοχή έγινε στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των μειονοτήτων στη χώρα εν όψει της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

«Κατόπιν αιτήματος μας, λάβαμε απάντηση από την αλβανική επιτροπή, που μας πληροφορεί ότι έγινε αποδεκτό το αίτημά μας και η φόρμα παραπόνων θα εκτυπώνεται στη σλαβική γλώσσα της πΓΔΜ.

Η Μπαράκ έχει θετική άποψη και υπογραμμίζει την ετοιμότητα για συνεργασία, κατανόησε τις παραλείψεις και τονίζει ότι στο μέλλον δεν θα είναι μόνο στην αλβανική γλώσσα αλλά και στις γλώσσες των μειονοτήτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της σλαβικής  της πΓΔΜ» είπε ο πρόεδρος  του σλαβικού συλλόγου Ίλιντεν στα Τίρανα, Νίκολα Γκιουργκιάι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ