Προσοχή στα τούρκικα λαχανικά- υπερδοσολογία φυτοφαρμάκων




http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 7, 2015.

«Εκείνο που πρέπει να κοιτάζουμε δεν είναι η τσέπη μας αλλά η υγεία μας που βρίσκεται συνέχεια σε κίνδυνο, από τα φυτοφάρμακα στα γεωργικά προϊόντα», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Γιατί το λέμε αυτό; (συνεχίζει το δημοσίευμα)


Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Akdeniz που έκανε έρευνα  για τις ποσότητες φυτοφαρμάκων, βρήκε υπερβολικές τιμές σε ντομάτες, πράσινες πιπεριές, αγγούρια, μελιτζάνες. Τα φυτοφάρμακα που περιείχαν ήταν πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό.

Εκτός από τη λανθασμένη χρήση των φυτοφαρμάκων  εκείνο που επηρεάζει περισσότερο είναι η υγεία στους καταναλωτές… (γράφει το δημοσίευμα).

Η εφημερίδα «Cumhuriyet» παρουσιάζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τις έρευνας που έγιναν στην Αττάλεια.

Στο ‘κόκκινο’ βρίσκονται την εποχή αυτή: ντομάτες, πράσινες πιπεριές, αγγούρια, κολοκύθια, μελιτζάνες με υπερβολική δόση φυτοφαρμάκων καθώς και σε φράουλες και πορτοκάλια.

Πρόσφατα από τη Ρωσία επιστράφηκαν εκατοντάδες τόνοι τουρκικών γεωργικών προϊόντων για το λόγο αυτό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ