Τουρκία: Διαφθορά στο ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 10, 2015.

Έρευνα που διεξήχθη από το υπουργείο κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη φέρονται να έχουν εκδώσει εκατοντάδες παράνομες θεωρήσεις και ασχολούνταν με τη διαφθορά και με εγκληματικές δραστηριότητες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων AMNA, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, διέταξε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία των υπαλλήλων που συνδέονται με τη φερόμενη διαφθορά, να ελεγχθούν  από το υπουργείο καθώς έχουν παγώσει και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, αφού αυτό το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο.

Η έρευνα αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες που διεξήχθησαν από  υπαλλήλους του Προξενείου κατά την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα έκδοσης θεωρήσεων σε Τούρκους πολίτες λόγω τεχνικού προβλήματος. Το πρόβλημα διευθετήθηκε μέσα σε τρεις ημέρες, σημειώνει το δημοσίευμα της Σαμπάχ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ