Η Τυνησία δημιουργεί τείχος στα σύνορα με τη Λιβύη



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 8, 2015. Βίντεο.

Η Τυνησία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υψηλό τείχος με τάφρο, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο θέρετρο της Σούσα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χαμπίμπ Εσίντ.


«Έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του τείχους και το σκάψιμο της τάφρου, για το σύνολο των συνόρων μας με τη Λιβύη. Το μήκος του τείχους θα είναι 168 χιλιόμετρα και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015», είπε.

Ο τείχος έχει στόχο να εμποδίσει την διείσδυση τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους,  από τη Λιβύη προς την Τυνησία.

Η επίθεση στην παραλία του ξενοδοχείου ‘Imperial’, στην Σούσα, στην Τυνησία, έγινε το πρωί της 26ης Ιουνίου. 

Δύο ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών. Ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκε, ο δεύτερος συνελήφθη. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα θύματα της επίθεσης έφθασαν τα 38 άτομα.

Στην ομάδα του ‘Ισλαμικού Κράτους’ έχουν ενταχθεί περίπου 30.000 τρομοκράτες. Τα εδάφη που κατέλαβε,  τα έχει ονομάσει Χαλιφάτο, και προσπαθεί να επεκτείνει τα όρια του. 
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επιτίθενται τακτικά σε άμαχο πληθυσμό στη Συρία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ