Ουκρανία: Έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από την Ελλάδα




Ιούλιος 14, 2015.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ,  επισκέπτεται την Ουάσιγκτον δεύτερη φορά σε έναν μήνα για να ζητήσει ενισχύσεις από τους Αμερικανούς.


Ο Γιάτσενιουκ σε συνέντευξή του  στους Financial Times, περιέγραψε το πρόβλημα  της ελληνική κρίσης ως «πολιτική καταστροφή» και ως απόρριψη της χώρας του κατά τη στιγμή που κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και ισχυρίστηκε ότι αποτελούν προϋποθέσεις για διεθνή χρηματοδοτική συνδρομή.

Ο Γιάτσενιουκ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κόσμος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα (και η Ευρώπη παρέχει τους πόρους της) ενώ το Κίεβο αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τα ρωσικά άρματα που βρίσκονται στη γη του και περιμένει απελπισμένα πρόσθετη οικονομική ανάγκη, όπως γράφει το άρθρο.

«Η οικονομία μας συρρικνώθηκε κατά 20%. Και οι Έλληνες φίλοι μας, που ο πληθυσμός τους είναι τέσσερις φορές μικρότερος από τον ουκρανικό , έχει λάβει 300 δις ευρώ και χρειάζεται  άλλα 60 με 80 δις ευρώ.

«Αυτό όλο είναι πολιτικά ανεύθυνο και στερεί από άλλες χώρες ένα κίνητρο να προβούν σε βαθιές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γιάτσενιουκ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ