Η Ουκρανία απέλασε το Ρώσο πρόξενο στην Οδησσό



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 18, 2015.

Η Ουκρανία  χαρακτήρισε το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Οδησσό, Βαλέρι Σιμπέκα,  ως ‘persona non grata’ και ζήτησε να εγκαταλείψει τη χώρα, λόγω μη συμμόρφωσης του με τη σύμβαση της Βιέννης, όπως αναφέρει ουκρανικό δημοσίευμα.


Για το θέμα αναφέρεται διευκρινιστικά η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας:

«Σύμφωνα με το άρθρο 23 της σύμβασης της Βιέννης για τις προξενικές αρχές, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας παρέδωσε νότα προς τη ρωσική πλευρά με την απαίτηση να εγκαταλείψει το έδαφος της χώρας ο Γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Οδησσό», αναφέρει η δήλωση.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, Βασίλι Γκριτσάκ, είπε ότι χαρακτηρίστηκε ως μη αποδεκτό πρόσωπο, λόγω των δράσεων του  που είναι ασυμβίβαστες με τις διπλωματικές δραστηριότητες των προξένων, παραβιάζοντας τις διατάξεις της σύμβασης της Βιέννης.

Σύμφωνα με  το δημοσίευμα, ο διπλωμάτης εγκατέλειψε τη χώρα χθες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ