Κούρδοι αντάρτες συγκρούστηκαν με τον τουρκικό στρατό- νεκρός στρατιώτης



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 20, 2015.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με ομάδα ανταρτών του PKK στην επαρχία Αντιγιαμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού τη Δευτέρα.


Η σύγκρουση αποτελεί ένα περαιτέρω πλήγμα στην εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η Τουρκία ξεκίνησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες το 2012 με τους Κούρδους αντάρτες, σε μια προσπάθεια να θέσει οριστικό τέλος στη σύγκρουση των τριών δεκαετιών,  μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών και του τουρκικού στρατού,  καθώς τα θύματα έχουν ξεπεράσει τους 40 χιλιάδες ανθρώπους.

Αλλά οι συνομιλίες βρίσκονται σε στασιμότητα τους τελευταίους μήνες και η ειρηνευτική διαδικασία παραμένει εύθραυστη.

Η σύγκρουση δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την έκρηξη σε εκδήλωση στην πόλη Σουρούτς, όπου σκοτώθηκαν 28  Τούρκοι και Κούρδοι φοιτητές. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα  βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας από το ‘Ισλαμικό Κράτος’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ