Νέο κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί το εβραϊκό ‘Αμήν’ αντί του ‘Like’






Ιούλιος 8, 2015.

Διαβάζουμε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: 

Ευαγγελικές ομάδες στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει ένα κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο, η δημοσιοποίηση με υλικό ή περιεχόμενο ερωτικό σε οποιαδήποτε μορφή, απαγορεύεται.


Η ονομασία του νέου δικτύου  είναι “Facegloria” και προσέλκυσε αμέσως 100 χιλιάδες χρήστες από τον περασμένο μήνα.

Στο δίκτυο αυτό, που φιλοδοξεί να επεκταθεί, υπάρχουν 600 λέξεις που αναφέρονται στη γενετήσια ορμή,  που είναι αυστηρά απαγορευμένες.

Μια ιδιομορφία του,  είναι  ότι οι χρήστες θα χρησιμοποιούν  στο δίκτυο ‘Facegloria’ για να εκφράσουν την εκτίμησή τους σε κάποιο δημοσίευμα με τη ένδειξη «Αμήν» αντί του ‘like’. 

Καθορίστηκε η ένδειξη αυτή, «Αμήν»,  που είναι μια εβραϊκή λέξη που πέρασε  στην χριστιανική προσευχή από την εβραϊκή παράδοση και σημαίνει «εμπιστοσύνη- εμπιστεύομαι».

Μέχρι στιγμής, το βραζιλιάνικο Facegloria είναι διαθέσιμο σε εκείνους που κατέχουν την πορτογαλική γλώσσα, αλλά σύντομα σχεδιάζεται η  γλωσσική του διεύρυνση και η εξάπλωση  του σε παγκόσμιο επίπεδο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ