Τουρκία: Έκκληση αρχηγού κουρδικού κόμματος σε PKK να αφήσουν τα όπλα




Ιούλιος 14, 2015.

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς,  έκανε δημόσια έκκληση προς την ηγεσία του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)  να αφήσουν τον οπλισμό τους, μετά την ανακοίνωσή τους ότι η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με την Τουρκία τελείωσε.


Ο Ντεμιρτάς απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων είπε: ‘Κάνω έκκληση από εδώ προς το PKK. Πρέπει  να αφήσει τα όπλα και να μην τα στρέψει εναντίον της Τουρκίας. Το λέω και το πιστεύω αυτό από καρδιάς. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τερματισθεί. Κάνω αυτό το κάλεσμα από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε.

Ο συμπρόεδρος του HDP, πρόσθεσε ότι ο στόχος του κόμματος ήταν να σπάσει το φράγμα του 10% του εκλογικού ορίου, είχε επιτυχία και τώρα το κόμμα έλαβε 13,1 %, έχει φωνή στο τουρκικό κοινοβούλιο και μέσα από εκεί θα αγωνισθεί για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία.

Η έκκλησή του, όπως είπε, απευθύνεται στα ηγετικά στελέχη του PKK που βρίσκονται στα βουνά Καντίλ του βόρειου Ιράκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ