Τουρκία: Μπλοκαρίστηκαν φιλο-τζιχαντιστικές ιστοσελίδες



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 14, 2015.
Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν πάνω από δέκα ισλαμιστικές ιστοσελίδες, αυτήν την εβδομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ομάδα που έχει δηλώσει υποταγή στο «ισλαμικό κράτος» να απειλήσει με αντίποινα, γιατί διώκονται οι μουσουλμάνοι στη χώρα.


Το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων έγινε κατόπιν προτροπής και πιέσεων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ανακοπεί η ροή των ξένων τζιχαντιστών προς τη Συρία και το Ιράκ, γράφει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ,  είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να πιέζει τους Τούρκους, να «σταματήσουν το παιχνίδι τους» σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Στο πλαίσιο των πιέσεων αυτών, ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, τις τελευταίες εβδομάδες  συνέλαβαν δεκάδες ανθρώπους  που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να ενταχθούν στο Ισλαμικό κράτος.


Οι ξένοι τζιχαντιστές παρακολουθούσαν τις τουρκικές ισλαμικές ιστοσελίδες και καθοδηγούνταν στην πορεία τους προς το Ισλαμικό  κράτος.

Οι τζιχαντιστές στην Τουρκία παρουσιάζουν μια ανοδική πορεία. Ξένες υπηρεσίες ανεβάζουν τους Τούρκους που ενταχθεί στο Ισλαμικό κράτος περί τους 10.000 ενώ οι αρχές της Τουρκίας ομιλούν μόνο περί τους 1.000.

Τον Ιούνιο εκδόθηκε ένα περιοδικό στην  τουρκική γλώσσα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», καλώντας για μια νέα ισλαμική κατάκτηση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ