Σκόπια: Συμβιβάστηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες- επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο





Αύγουστος 12, 2015.

Του Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Σήμερα (Τετάρτη), το κύριο κόμμα της αντοπολίτευσης, το SDSM,  ανακοίνωσε (παρά τη μεγάλη διαφωνία από ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη) ότι , μετά από τρία χρόνια,  θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο της  πΓΔΜ με κύριο σκοπό την εκλογή του νέου εισαγγελέα.



Το SDSM  το βλέπει αυτό ως ένα βήμα που θα επέτρεπε την εκλογή ενός μη κομματικού εισαγγελέα που θα μπορούσε να διερευνήσει την περίπτωση των φερόμενων τηλεφωνικών υποκλοπών και των εγκληματικών πρακτικών  της σημερινής κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.


Το βίντεο


«Επιστρέφουμε (στο κοινοβούλιο) την 1η Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, να λάβουμε μέρος στη δημιουργία του νέου νόμου για  τον ειδικό εισαγγελέα και τελικά,  για αλλαγές και προσθήκες του νόμου, μέσω του οποίου θα πρέπει να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία.
Σύμφωνα  με αυτό, κατά συνέπεια,  θα γίνει η εκλογή του ειδικού Εισαγγελέα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τηρήσουμε  τις ενέργειες αυτές και να τελειώσει η εργασία τη σωστή ημερομηνία.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ