Τουρκία: Δυόμισι χιλιάδες είναι οι τρομοκράτες, λένε οι υπηρεσίες ασφαλείας




Αύγουστος 24, 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αστυνομία, στην τουρκική  επικράτεια δρουν περίπου 2,5 χιλιάδες ένοπλοι αντάρτες διαφόρων ηλικιών, ενώ στο εξωτερικό  υπολογίζονται σε εννέα χιλιάδες.


Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι από τις εννέα αυτές χιλιάδες τρομοκρατών (Κούρδων) δυόμισι χιλιάδες βρίσκονται στη Συρία, 600 στο Ιράν, 3,5 χιλιάδες στο βόρειο Ιράκ και περίπου άλλοι 2,5 χιλιάδες υπάρχουν με διάφορες ονομασίες οργανώσεων σε χώρες της ΕΕ και σε άλλες χώρες.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αξιολογούν ότι οι οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης  DHKP/C σε όλη τη χώρα είναι περίπου πέντε χιλιάδες, ενώ οι ένοπλοι της οργάνωσης αυτής υπολογίζονται σε πεντακόσια άτομα τα οποία είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους άλλους τρομοκράτες του PKK όταν  τους το ζητήσουν.

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, εξάλλου,  έχουν καταμετρημένα τα άτομα που κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών ‘απήχθησαν’ από το PKK και οδηγήθηκαν στο βουνό.

Έτσι, αναφέρθηκαν ότι 88 κορίτσια απήχθησαν κάτω των 18 ετών, καθώς και 316 αγόρια, προκειμένου να γίνουν αντάρτες στα βουνά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ