Κι άλλος Αυστραλός βουλευτής ζητά την αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘Μακεδονία’






Αύγουστος 22, 2015.


Ο Αυστραλός ομοσπονδιακός βουλευτής από την Βικτώρια, Tim Watts (φωτό),  προέτρεψε την κυβέρνηση στην Καμπέρα, να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, να αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της πΓΔΜ, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 

Μετά από την παρέλευση ενός μήνα από τις δηλώσεις του άλλου βουλευτή της Αυστραλίας, Frederick John Nile, τώρα ο Watts σε επιστολή του προς τον Οργανισμό Μετανάστευσης στην πΓΔΜ, δήλωσε ότι «η Αυστραλία είναι μία χώρα που βασίζεται στην κοινωνική αρμονία, δείχνοντας σεβασμό και ανοχή προς τους άλλους. Πρέπει να δείξουμε τον ίδιο σεβασμό για τους ‘Μακεδόνες’».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί ενεργά στην κοινοβουλευτική ομάδας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε πολλές οργανώσεις των Σκοπιανών στην Αυστραλία προκειμένου να αλλάξει η αντίληψη της Αυστραλίας για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία και να αναγνωρισθεί ως ‘Μακεδονία’.

Τα Σκόπια έχουν μια ισχυρή ομάδα λόμπι στη Βουλή από 24 βουλευτές. Αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ