Συρία: Οι Τζιχαντιστές κατέστρεψαν αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι




Αύγουστος 22, 2015.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, ισοπέδωσαν σήμερα (χθες) μια χριστιανική μονή 1500 ετών στην κεντρική Συρία, όπως ανέφερε ιερέας της περιοχής και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Το Ισλαμικό κράτος δημοσίευσε φωτογραφίες σε κοινωνικό δίκτυο όπου φαίνονται μπουλντόζες να καταστρέψουν το μοναστήρι του Αγίου Ελιάν, στη συριακή επαρχία Χομς, η οποία καταλήφθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Ο χριστιανός ιερέας δήλωσε στο ‘Associated Press’ ότι το Ισλαμικό κράτος, κατέστρεψε την εκκλησία που βρισκόταν μέσα στο μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Ο ιερέας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για το φόβο αντιποίνων, είπε ότι το μοναστήρι ήταν της Καθολικής Εκκλησίας των Ασσυρίων.


Το μη κυβερνητικό συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων, που παρακολουθεί τη σύγκρουση στη Συρία, ανακοίνωσε ότι το μοναστήρι καταστράφηκε πλήρως.

Οι τζιχαντιστές  που κατέλαβαν τα εδάφη της Συρία και του Ιράκ,  κατέστρεψαν όχι μόνο εκκλησίες, αλλά και τζαμιά καθώς και αρχαιολογικούς χώρους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ